Segédlet

Nyomdai anyagleadási segédlet


Nagyformátumú tekercses és táblás nyomtatásra és kisformátumú nyomtatásra

Fájlformátum:
rétegmentes TIFF, JPG vagy Composite PDF Lehetőleg postscriptből ps. fájlból disztillált kompozit PDF. PDF/X1-a szabványnak megfelelően. Nem megfelelő nyomdai formátumok: Word (.doc), Excel (.xls), Powerpoint (.ppt), Publisher (.pub) Ezeket sajnos nem áll módunkban elfogadni.
Színmód és felbontás:
  • Nagyformátum esetén CMYK színmódban, 1:1 méretben, 100 dpi felbontásban kérjük leadni.
  • Kisformátumnál CMYK színmódban 1:1-es méretben, és 300 dpi-s felbontásban kérjük az anyagokat.
A tartalmi és képi rész a vágástól minimum 5 mm-re kezdődjön.

Színprofil:
FOGRA 39 vagy színprofil nélküli mentéssel kérjük. Kérjük ne használjon overprint beállítást, mert a takart objektumok nyomásnál megjelennek! Ne használjon a speciális színeknél kitakarást, mert a RIP szoftver (feldolgozó program) nem veszi figyelembe.

Betűtípusok:
Az állományban levő összes betű (font) legyen beágyazva, vagy görbévé alakítva.
Szöveg:
A nyomtatásra leadott fájlok esetén betűméretből adódó olvashatósági problémákért, tartalmi és nyelvtani hibákért, reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
Kifutó-, vágó- és illesztőélek:
  • Nagyformátumnál általánosságban kifutó és vágójel nem szükséges, mert az anyagokat kézzel vágjuk. Eltérő esetekben ezt jelezzük és megadjuk a pontos paramétereket. (pl.: sajtófalnál 2 cm rátöltés (kifutó) szükséges alul és felül)
  • Kisformátum esetén, 3-3 mm kifutót és vágójelet kérünk rátenni.
Stanc:
Egyedi stancformát tartalmazó kreatívoknál direkt (spot) színt kell használni és külön lapon elhelyezni. A riccgörbének csak egyvonalas rajz felel meg.
Méretek:
A megrendelésben meghatározott 1:1-es méret szerint kérjük az anyagok méretezését.
Fájlküldés:
A grafikai állományokat fájlküldő rendszeren (wetransfer, Mammutmail, toldacuccot…), vagy e-mailen keresztül kérjük leadni. (e-mailen küldött fájlokat maximum 10 MB-ig tudunk fogadni) Az ajánlatban szereplő elkészítési határidőt csak a megfelelően leadott nyomdakész anyagok esetén tudjuk tartani. Abban az esetben, ha nem az általunk megadott útmutató alapján készül el a nyomtatandó fájl akkor reklamációt nem tudunk elfogadni!

Amennyiben nem megfelelő nyomdai anyagot kapunk, annak javításáért szerkesztési díjat számítunk fel, melynek minimális díja 7.000 Ft + ÁFA.

Nyitott forrásfájlok kezeléséért (corel, ai, psd) sajnos nem tudjuk vállalni a felelősséget, ezért ezeknek a fogadását NEM vállaljuk. További információkért és egyéb szolgáltatásainkért böngéssze oldalunkat vagy írjon nekünk az info@pixelprint.hu e-mail címre.